Dne 12. 10. 2018 je LAS Obsotelje in Kozjansko izvedel ogled primerov dobrih praks na območju LAS Prlekija. Ekskurzija je bila namenjena članom LAS Obsotelje in Kozjansko.

Prva postojanka ekskurzije je bil Ljutomer, kjer je sledila kratka predstavitev kraja skozi prizmo operacije »Ljutomer naše mesto«. Po sprehodu skozi mesto, smo se podali skozi park 1. slovenskega tabora do Muzeja Ljutomerski kasač, kjer so nam predstavili operacijo »Ljutomerski kasač«, ki za turistično ponudbo Ljutomera predstavlja pomembno pridobitev. Po ogledu muzeja nas je pričakal tradicionalni prigrizek z namenom seznanitve o projektu »Jem lokalno«, nato pa smo se odpravili na ogled čebelarske učilnice na prostem, ki je nastala v okviru projekta »Medena pot«. Gostiteljica nas je navdušila z velikim naborom čebelarskih pripomočkov, starih panjev, medenih izdelkov ter zeliščnim nasadom.

Zadovoljni po degustaciji medenih dobrot smo se odpravili na bolj športni del ekskurzije, to je »Park doživetij Križevci«, ki je doprinesel k preboju Občine Križevci med obiska vredne destinacije v Prlekiji in Prekmurju. Park obiskovalcem ponuja številna orodja in možnosti za preizkušanje lastne vzdržljivosti ali ravnotežja.

Ko je dan počasi prehajal v sončno popolne smo si privoščili kosilo v gostišču Vinski hram Brenholc ter pogovor na temo Perspektiva financiranja razvoja podeželja po 2020.
Z vizijo o prihodnosti smo počasi zaključili naše potepanje po prleškem predelu Slovenije in se za konec prepustili degustaciji izbranih vin iz Jeruzalema v Dvorcu Jeruzalem.