V sklopu projekta »Center za promocijo vin, kulture in turizma« so minulo soboto na Virštanju pridobili obnovljeno gospodarsko poslopje Banovine.

V dosedaj neizkoriščenem objektu, so v kletnih prostorih uredili dva prostora namenjena predstavitvi in degustaciji vin. Pomembna pridobitev je enomat, ki omogoča, da lahko obiskovalec degustira buteljčna vina lokalnega okolja in jih kasneje tudi kupi. V zgornjem nadstropju pa so pridobili večnamenski prostor.

Pred samo otvoritvijo je v večnamenskem prostoru potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavili posamezne aktivnosti projekta, župan Občine Podčetrtek Peter Misja, direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja, predsednik Društva vinogradnikov Virštanj-Kozjansko Jože Jug in Anita Čebular iz Razvojne agencije Sotla.

Projekt je sofinanciran s sredstvi CLLD, sklada EKSRP v višini 100.000,00 € in je bil odobren na podukrepu 19.2. Vrednost celotnega projekta pa znaša dobrih 210.000,00 €.
Prijavitelj je Občina Podčetrtek, partnerji pa Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje, GIZ ter Društvo vinogradnikov Virštanj-Kozjansko.

Spodaj nekaj utrinkov iz novinarske konference in otvoritve: