Konec lanskega leta je Čebelarska zveza Slovenije dala pobudo, da se 26. marca v čim širšem obsegu pristopi k sajenju medovitih rastlin.

Lani so na Čebelarski zvezi Slovenije v mesecu novembru predstavili projekt »Dan sajenja medovitih rastlin«. Po navedbah ČZS se je v tem času akciji pridružilo več kot 100 podpornikov iz 21 različnih držav, ki podpirajo projekt in bodo letos sadili medovite rastline.

Akcija sajenja medovitih rastlin bo stekla  v tem mesecu, in vsak bo imel možnost, da se priključi na eni izmed lokacij, ki jih je pripravil Zavod za gozdove Slovenije ali pa se priključi čebelarskim društvom, ki bodo prav tako sadili medovite rastline.
Pobuda velja tudi za sajenje doma, medovite rastline pa naj se sadijo v cvetlična korita ali na vrtu. S tem nam bodo čebele in ostali opraševalci  z opraševanjem vračali tisto, kar smo skupaj storili zanje.

Seveda pa ni dovolj da rastlino posadimo, bistveno je, da jo pravilno posadimo, pravijo na čebelarski zvezi Slovenije. Upoštevati je treba nekaj osnovnih pravil, predvsem pa na začetku presoditi, kam posaditi, saj sadimo trajne rastline, ki bodo še leta tam rastla in razveseljevala nas ali naše potomce s sadovi.

Napotki, kako posaditi drevo, so na voljo TUKAJ.

Pa uspešno sajenje!