Še en uspešno zaključen projekt. Tokrat smo opravili kontrolo na terenu projekta »Aktivacija Obsotelja«. Tudi v tem projektu je prijavitelj Občina Rogaška skupaj s partnerji OKP d.o.o., Smučarski klub Rogaška in JZ za kulturo in turizem Rogaška, uspešno izvedel vse aktivnosti.

V Kostrivnici so uredili športno rekreacijski park: novo otroško igrišče z igrali, novo igrišče za odbojko na mivki, obnovo obstoječega igrišča za mali nogomet vključno z vgradnjo umetne trave in zamenjavo obstoječih svetil z LED svetili ter obnovo obstoječega košarkarskega igrišča, vključno z vgradnjo gumene podlage. Ob zaključku del  je partner Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina izvedel promocijsko otvoritveno slovesnost  športnega parka Kostrivnica.

Partner  Smučarski klub Rogaška je bogatejši za smučarski top. Z novo pridobitvijo bodo pogoji za nadaljnje obratovanje smučišča veliko boljši.

V okviru projekta so se izvajale tudi učne delavnice za ranljive skupine na temo varstva okolja in zdravega življenjskega sloga (»Sedem spretnosti, ki jih mora poznati vsak«; »Pet skrivnosti visokih gred«; »Skrite priložnosti v ponovni uporabi«; »Trajnostna raba virov za vse generacije« in »Skrite priložnosti v ponovni uporabi«), ki jih je organiziral partner OKP Rogaška Slatina d.o.o.  Delavnice so bile izvedene na vsaki lokaciji petih občin območja LAS Obsotelje in Kozjasnko.

Vrednost celotnega projekta znaša 198.851,58 €, medtem ko višina zahtevka znaša 100.000,00 € nepovratnih CLLD sredstev.